Oefening baart kunst

Oefening baart kunst

De Italiaanse taal klinkt voor mij als muziek in mijn oren. Als ik het hoor, dan gaan mijn gedachten naar heerlijke tijden in Toscane, Garda en Rome. Het perspectief van een week vakantie in Napels lonkt. Cultuur, temperament, natuur, samen zijn, ontdekken en ontspannen staat te wachten.

Ik zou graag de taal willen leren, zodat ik een praatje kan maken met de barman als ik mijn caffé drink. Het Italiaans beleven gaat al aardig. Ik kijk Italiaanse series, maak Italiaanse eten en drink Italiaanse koffie en wijn. Maar daarmee leer ik de taal nog niet.

Een nieuwe taal leren vraagt om kennis van de grammatica, de regels en de woorden. En vooral veel doen. Oefenen, oefenen, oefenen. Dan ontstaan nieuwe verbindingen in je hersenen en lukt het steeds beter om toe te passen wat je hebt geleerd.

In de training ‘Communiceren doe je zo’ leer je om de taal te spreken vanuit verbinding. Verbinding met jezelf en de ander. Verbindende communicatie. Je leert het model, de theorie, de achtergrond en de woorden. En oefent veel om het je eigen te maken. Het vraagt veel oefening om deze nieuwe taal te leren. Daarom organiseren we oefendagen. Want oefening baart kunst.

Kijk hier om in de agenda te zien wanneer je kan oefenen om de kunst van de verbindende communicatie te ontwikkelen.

Reactie plaatsen